YES-Europe - North Macedonia

1) YES Europe – визија и мисија ​

Наша визија за иднината e:

Свет каде енергијата е одржлива, достапна и безбедна.

 

Нашата улога за да го постигнеме тоа:

Да изградиме посилна заедница на идните енергетски лидери во различни дисциплини и земји, преку дигитална/online и директна комуникација.

 

Зошто го правиме тоа:

Сигурни сме дека единствениот начин да го сториме тоа е заедно.

2) Наши локални пријатели се

           Young Friends of the Earth Macedonia

           Fridays For Future Skopje

           

           https://www.instagram.com/yes.europe.n.macedonia/​

3) Опишете ги најновите регионални настани / активности

Во моментов се организира онлајн хакатон/климатон - еден викенд за создавање одржлив свет. Кризата предизвикана од вирусот Covid19 отвори прашања за нашата одржлива иднина. Преку нашиот бесплатен Climathon, YES - Young leaders in Energy and Sustainability Europe - N. Macedonia им дава можност на сите кои имаат идеи за справување со овие важни проблеми.
Тренери од различни профили ќе бидат достапни да им помогнат на учесниците. Натпреварот ќе се одржи за време на викендот од 1-3 мај, 2020 година.

5) „Дали сте заинтересирани - дали сакате да станете член на нашата мрежа?“

 

Ако се зачлените ќе:

 - добивате месечни билтени и аналитички проекти

 - бидете информирани за можностите од цела Европа (пракси, работни позиции, летни школи)

 

„Дали сте заинтересирани да станете партнер на нашата мрежа?“

Секоја енергетска организација, компанија, институт, фондација, енергетски тим на универзитет/факултет - може да стане партнер на YES Europe.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

Want to become a YES - Europe member? We believe in simple processes. Therefore, we make membership easy. Once you fill out the membership form, you will officially become an YES - Europe member and receive event discounts and other perks. There is no membership fee.

You will also receive our monthly newsletter packed with information about YES - Europe and other relevant energy events, job opportunities, analytical surveys and their results, network updates, and much more.

You can unsubscribe at any time. See our privacy policy.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • email_img

© 2020 by YES-Europe | contact@yes-energy-europe.com